Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

F1-stjärnans framtid osäker efter brytningen

Sebastian Vettel lämnar Ferrari efter årets säsong.
Vad den fyrfaldiga formel 1-världsmästaren ska göra därefter är oklart.
"Det som har hänt de senaste månaderna har fått många av oss att fundera på vad som är viktigast i livet", säger Vettel i ett uttalande.
Bilsport • Publicerad 12 maj 2020
Det är oklart vad som händer med Sebastian Vettel som lämnar Ferrari efter den här säsongen. Arkivbild.
Det är oklart vad som händer med Sebastian Vettel som lämnar Ferrari efter den här säsongen. Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Efter fem år med det mest mytomspunna stallet i formel 1 blir det ingen fortsättning för Sebastian Vettel i Ferrari efter 2020. Beslutet sägs vara gemensamt, men kommer efter en lång kontraktsförhandling där parterna uppges ha stått långt från varandra.

"Stallet och jag har kommit fram till att vi inte vill fortsätta tillsammans efter den här säsongen. Ekonomi har inte spelat någon roll i detta gemensamma beslut. Det är inte något som påverkar mig när jag fattar viktiga beslut och så kommer det aldrig att vara", säger Vettel i uttalandet.

Inget lätt beslut

Annons

"Det var inget lätt beslut att komma fram till, med tanke på Sebastians värde som förare och person", säger Ferrarichefen Mattia Binotto i uttalandet.

Vettel står därmed utan kontrakt för 2021 och det är oklart om han ens fortsätter i formel 1. Coronapandemin har inneburit ett ekonomiskt dråpslag mot bilsportens kungaklass och det finns få lediga platser bland toppstallen.

"För min egen del tänker jag ta lite tid och fundera på vad som verkligen är viktigt när det handlar om min framtid", säger 32-årige Vettel.

Utmanad av Leclerc

Årets säsong fick avbrytas bara dagar innan premiärloppet i Melbourne i mars på grund av coronapandemin och det är oklart när nästa grand prix kan köras även om planer finns för ett lopp i Österrike i början av juli.

Tysken Vettel slog sig in i formel 1 i slutet av 00-talet och tog sina VM-titlar för Red Bull-stallet innan han kom till Ferrari inför 2015 års säsong.

Han vann 14 lopp i den röda italienska bilen, men blev i fjol utmanad av nye stallkamraten Charles Leclerc som vann två lopp, medan Vettel hade ett tufft år. Den unge monegasken ses som Ferraris framtidslöfte.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons