1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

"Supervallaren" inväntar anbud från Sverige

Det svenska skidlandslaget vittnade stundtals om problem med vallningen den gångna säsongen.
Nu kan förstärkning vara på väg in.
"Det finns intresse. Annars hade jag redan tackat ja till nuvarande erbjudande", säger vallaren Perry Olsson till SVT om att lämna det norska landslaget för Sverige. Arkivbild.
Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Även Expressen har tidigare rapporterat om att Perry Olsson kan vara aktuell för Sverige när hans kontrakt med Norge löper ut den sista april. Olsson sade då att han varit i kontakt med den svenska längdchefen Daniel Fåhraeus, och att de skulle höras igen.

Fåhraeus bekräftar kontakten för SVT :

– Vi har pratats vid tre gånger om intresse och att vi ska hålla fortsatt kontakt. Om och när det blir vet vi inte i dagsläget – men som sagt, intresse finns från båda sidor, säger han.

Perry Olsson har varit i Norge sedan 2003 och bland annat vallat åt Marit Bjørgen och Petter Northug. Han har erbjudits en förlängning av det norska landslaget, men inväntar ett eventuellt erbjudande från Sverige.

– Jag har tänkt jobba i några år till och som det är nu har jag inget att ta ställning till från Sverige. Får jag inte något från Sverige fortsätter jag i Norge. Jag är inte missnöjd med det, även om det kan låta så. Men jag har tidigare sagt att jag varit intresserad av Sverige, säger han till SVT.