Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Spanska fotbollsläkare: Sterilisera bollarna

Fotboll • Publicerad 27 april 2020
Spanska fotbollsläkare anser att både bollar och fotbollsplaner måste steriliserad för att minska smittrisken. Arkivbild.
Spanska fotbollsläkare anser att både bollar och fotbollsplaner måste steriliserad för att minska smittrisken. Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT

De spanska fotbollsklubbarna står inför en stor utmaning när det är dags att göra omstart i ligorna.

I alla fall om fotbollsläkarna får som de vill.

Annons

– Allt material, även planerna, måste steriliseras före matchen, i halvtid och efteråt, menar Rafa Ramos, ordförande i fotbollsläkarföreningen till El País.

– Det är möjligt att bli smittad av en okänd boll men om du blir träffad av en steriliserad boll på en steriliserad yta är det väldigt svårt att bli smittad.

Det är inte bara risken för att bli smittad av coronaviruset från bollar och fotbollsplaner som bekymrar fotbollsläkarna.

– Spelarna har inte spelat match på ett par månader, och har varit i karantän i sina hem. Det är inte alla som har stora hus där de kan fysträna, säger Ramos.

– Vi vet inte hur lång tid de behöver med uppladdning för att undvika skador, så vi måste utöka den perioden så länge som möjligt för att minska skaderisken.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons