Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Norsk stjärna lägger av – vill vara läkare

Skidor • Publicerad 22 april 2020
Astrid Uhrenholdt Jacobsens sista individuella världscupseger kom i januari i Val di Fiemmes masstart, under den gångna säsongens Tour de Ski.
Astrid Uhrenholdt Jacobsens sista individuella världscupseger kom i januari i Val di Fiemmes masstart, under den gångna säsongens Tour de Ski.Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Det började med ett VM-guld 2007 och slutade med ett VM-silver 2019. Efter en lång och framgångsrik karriär lägger Astrid Uhrenholdt Jacobsen längdskidorna på hyllan, bekräftar norskan för NRK.

33-åringen har ett år kvar på sina läkarstudier och säger att den pågående coronapandemin, där hon jobbat extra på sjukhus, fått henne att förstå att hennes yrkesframtid finns på sjukhus och inte i längdspåren.

Annons

– Jag har numera fler drömmar för ett liv som anställd inom hälsovården än för ett liv som längdåkare, så därför sätter jag nu punkt för den senare delen, säger Astrid Uhrenholdt Jacobsen till NRK.

Hon var fortfarande junior när hon slog igenom med VM-guldet i sprint 2007. Det blev hennes enda individuella guld i ett seniormästerskap, men hon har tagit ytterligare tre VM-guld och ett OS-guld i stafett. Hennes sista individuella världscupseger kom i januari i år, under Tour de Ski.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons