Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Luleå säger upp arenaavtal

Ishockey • Publicerad 19 maj 2020
Luleå kommun tar över driften av Coop arena sedan Luleå Hockey sagt upp arenaavtalet. Arkivbild.
Luleå kommun tar över driften av Coop arena sedan Luleå Hockey sagt upp arenaavtalet. Arkivbild.Foto: Robert Nyholm/TT

Luleå Hockey har valt att säga upp avtalet med kommunen för drift och skötsel av hemmaarenan Coop arena. Därmed tar Luleå kommun över ansvaret för samtliga hallar i arenan från och med den 1 juli i år, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Nuvarande avtal mellan parterna tecknades för tio år sedan, men klubben valde att säga upp avtalet för ett år sedan och ville ha en omförhandling på grund av ökade kostnader. Men en omförhandling skulle göra att kommunen riskerar att bryta mot lagen för upphandling, då det kan tolkas som ett nytt avtal.

Annons

"Att i det här läget bortse från gällande regelverk skulle innebära att Luleå kommun inte bara riskerar att bryta mot upphandlingslagstiftningen, utan också ett vite som skulle kunna bli betydande", säger Helén Wiklund Wårell, stadsbyggnadschef i ett pressmeddelande.

Uppsägningen innebär att Luleå Hockey i fortsättningen behöver teckna separata avtal för alla ytor där föreningen vill ha exklusivitet, samt betala avgifter för matcher och träningar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons