Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Länets handbollsklubbar stänger verksamheten

Karlskrona Handboll, Ronneby HK och Karlshamns HF stoppar all ungdomsträning på grund av coronaviruset.
handboll • Publicerad 13 mars 2020
Karlskrona Handboll är en av klubbarna som avslutar sin ungdomsverksamhet för säsongen på grund av coronaviruset.
Karlskrona Handboll är en av klubbarna som avslutar sin ungdomsverksamhet för säsongen på grund av coronaviruset.Foto: Marcus Palmgren

På torsdagen kom beskedet från Svenska Handbollförbundet att samtliga återstående seriematcher oavsett nivå skulle spelas inför tomma läktare. SHF:s rekommendation var också att alla barn- och ungdomsserier skulle avslutas från om med den 12 mars.

Nu stoppar flera klubbar även sin träning på ungdomssidan.

Annons

”Föreningen har beslutat att samtliga gruppträningar ställs in tillsvidare för våra ungdomslag i enlighet med de rekommendationer som vi fått från vårt distrikt (Småland Blekinge Handbollförbund). Detta beslut gäller med omedelbar verkan. Ny information kommer kontinuerligt att publiceras här på webben. Vad gäller gruppträning utomhus så gäller samma beslut som för inomhusaktiviteter tills vi vet mer”, skriver Karlskrona Handboll på sin hemsida.

Ronneby HK ger följande besked:

”Vi i Ronneby Handboll följer dessa rekommendationer och upphör med våra aktiviteter/träningar med start den 13 mars. Detta gäller i nuläget tillsvidare och vi fortsätter följa utvecklingen aktivt.”

Karlshamns HF stoppar också all verksamhet. ”Föreningen följer Svenska Handbollförbundets riktlinjer även om vi lokalt inte ser någon anledning till större oro eller panik”, skriver de på sin hemsida.

Klubbens herr- och damlag på seniorsidan avslutar sina respektive serier på söndag med matcher inför tomma läktare.

Även andra idrotter följer efter. Alla ungdomsträningar och matcher i innebandyklubben FBC Karlskrona stoppas också på grund av coronaviruset. Enstaka seniormatcher spelas utan publik.

Henrik FlemmingSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons