Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Johaug aktuell för Bislett Games – i friidrott

Guld på 10 000 meter i norska mästerskapen i fjol.
Nu är längdstjärnan Therese Johaug aktuell för start i Bislett Games – i friidrott.
Friidrott • Publicerad 25 maj 2020
Therese Johaug vann guld i norska mästerskapen på 10|000 meter sommaren 2019. Arkivbild.
Therese Johaug vann guld i norska mästerskapen på 10|000 meter sommaren 2019. Arkivbild.Foto: Vidar Ruud/NTB/TT

Förra sommaren fick hon stor uppmärksamhet för sitt guld i norska mästerskapen på 10 000 meter. Nu står det klart att världens främsta skidåkare på damsidan, Therese Johaug, tar plats i Bislett Games i sommar.

31-åringen blir en av deltagarna när årets coronaanpassade upplaga, som i år går under namnet "Impossible Games", arrangeras i Oslo den 11 juni.

Annons

Den tv-sända galan har i år fått rätta sig efter rådande smittskyddsregler och kommer att genomföras utan publik och med stor försiktighet.

Missade EM

Trots det kommer stora delar av den norska eliten att finnas på plats – men än så länge är det oklart i vilken roll eller i vilken gren som Therese Johaug kommer infinna sig, skriver NTB.

Enligt den norska nyhetsbyrån är detta något som kommer att avslöjas vid en presskonferens i morgon, tisdag.

Ursprungsplanen var att Johaug skulle ha ställt upp på 10 000 meter i friidrotts-EM i Paris i sommar, men på grund av coronapandemin ställdes mästerskapet in.

Siktar mot världsrekord

Norska stjärnan Karsten Warholm kommer även han att ställa upp i tävlingen, enligt NTB. Han har tidigare meddelat att han kommer att sikta på att slå världsrekordet på 300 meter häck under tävlingen.

Flera svenska friidrottare uppges vara klara för tävlingen, enligt Diamond League. I diskus ska regerande världsmästaren Daniel Ståhl och Simon Pettersson tävla. Även världsrekordhållaren i stavhopp Armand Duplantis ska tävla den 11 juni enligt Diamond League. Han kommer att göra upp mot bland andra fransmannen Renaud Lavillenie, som kommer att göra sina hopp parallellt med tävlingen hemma i Frankrike.

I nuläget råder dock inreseförbud för utländska medborgare till Norge och det återstår att se om detta sätter stopp för svenskarnas medverkan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons