Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Inget VM i Sydkorea för Falck

Det blir inget lag-VM i bordtennis i sydkoreanska Busan.
Tävlingarna, som skulle avgjorts under tredje veckan i mars, skjuts upp.
Bordtennis • Publicerad 25 februari 2020
Mattias Falck får göra om tävlings- och träningsschemat. Det blir inget lag-VM i Sydkorea. Anledningen är det envisa coronaviruset.
Mattias Falck får göra om tävlings- och träningsschemat. Det blir inget lag-VM i Sydkorea. Anledningen är det envisa coronaviruset.Foto: Anders Bjurö/TT

Mästerskapet ska i stället spelas, preliminärt, sent i juni, meddelar det internationella bordtennisförbundet (ITTF). Anledningen är coronavirusets spridning i Sydkorea.

Redan i fredags kom en indikation på att VM var i farozonen. Då skulle lottningen av mästerskapets första runda ha genomförts, men i stället sköts den upp för att ersättas av ett krismöte efter att de första fallen av smittade bekräftats i Busan i veckan.

Bordtennis-VM är bara ett av flera stora idrottsevenemang i Asien som har ställts in på grund av oron för coronaviruset. Nära 900 personer rapporterats ha smittats i Sydkorea, det värst drabbade landet efter Kina. (TT/Blekingesport)

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons