Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ingen garanti för spansk fotboll före sommaren

Fotboll • Publicerad 26 april 2020
Spel eller inte? Spaniens hälsovårdsminister vill inte ge fotbollen några garantier för att den kan återstarta före sommaren. Arkivbild.
Spel eller inte? Spaniens hälsovårdsminister vill inte ge fotbollen några garantier för att den kan återstarta före sommaren. Arkivbild.Foto: Joan Monfort

Spanien hälsovårdsminister Salvador Illa vill inte ge några garantier för att fotbollssäsongen kan återstarta före sommaren.

– Det vore oansvarigt, sade han vid en pressträff.

Annons

Spanien har drabbats hårt av coronakrisen och har därför haft en av världens hårdaste nedstängningar. Nu är planen att den ska lättas något, men Illa vill ändå inte ge fotbollen några garantier. Hälsovårdsministern förvarnade också La Liga om att deras planer på att coronatesta alla spelare innan de kan gå tillbaka i träning kan bryta mot regeringspolicyn.

– Samtliga tester måste i första hand göras tillgängliga för de regionala myndigheterna, sade han.

Spaniens premiärminister Pedro Sanchez offentliggjorde i lördags en lättnad av nedstängningen – som förlängts till den 9 maj – och att befolkningen nu tillåts lämna sina hem för träning och promenader från och med nästa helg.

La Liga pausades den 12 mars och nedstängningen infördes den 14 mars. Coronaviruset har skördat drygt 23 000 dödsoffer i Spanien.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons