Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ingen final utan publik för Isak

Fotboll • Publicerad 4 maj 2020
Det blir inte någon final i spanska cupen för Alexander Isak, till höger, och hans Real Sociedad om inte lagets supportrar får vara på plats. Arkivbild.
Det blir inte någon final i spanska cupen för Alexander Isak, till höger, och hans Real Sociedad om inte lagets supportrar får vara på plats. Arkivbild.Foto: Alvaro Barrientos/AP/TT

Det spanska fotbollsförbundet (RFEF) går Athletic Bilbao och Real Sociedad till mötes, och ger klubbarna rätt att planera om finalen i spanska cupen till ett datum då deras fans kan tillåtas på arenan. Det kan bli så sent som nästa år, men inte senare än nästa cupfinal, säger RFEF.

Finalen, med svenske Alexander Isak som anfallsstjärna i Sociedad, skulle från början ha spelats den 18 april i Sevilla, men flyttades fram när all fotboll i landet ställdes in på grund av coronaviruset.

Annons

Det spanska ligaspelet hoppas kunna starta på nytt i mitten av juni, inför tomma läktare, men det är inte aktuellt för de båda finallagen i spanska cupen.

"Båda klubbarna har hela tiden önskat att våra supportrar ska kunna gå på matchen. Det vi vill mer än något annat är att ha en cupfinal med våra fans på läktarna", säger klubbarna i ett gemensamt uttalande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons