1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hjärtsjuk skidåkare i tvist med förbundet

Norrmannen Sondre Turvoll Fossli, som drabbades av hjärtstopp i augusti förra året, avslutar längdkarriären.
Men han är inte klar med det norska skidförbundet (NSF).
Sondre Turvoll Fossli. Arkivbild.
Foto: Terje Pedersen/AP/TT

26-åringen, som i dag lever med pacemaker, anlitade en advokat i november sedan det visat sig att skidförbundets ansökan om försäkring fått avslag, då försäkringsbolaget inte ansåg att hjärtproblemen ska räknas som en arbetsskada, skriver VG.

Sondre Turvoll Fossli säger att han är besviken på att förbundet bara accepterade avslaget utan att ta saken vidare. Hittills har han lagt nära 50 000 kronor på advokatkostnader, säger han.

– Jag hade hoppats att skidförbundet skulle ta på sig kostnaderna för advokaten för att undersöka vad deras försäkringsavtal täcker. För mig som privatperson är 50 000 kronor ett betydande belopp, Som elitidrottare har jag lärt mig att jobba hårt. Jag ger mig inte. Det viktigaste för mig är att bli rättvist behandlad, säger han till tidningen.

Hans advokat Christian Flemmen Johansen säger att tvisten handlar om att förbundet inte har haft en så heltäckande försäkring som man har gjort gällande.

Norska skidförbundet vill inte kommentera saken närmare.

– Det här är något som vi jobbar med inom NSF, och vi har direktkontakt med alla inblandade parter. Vi vill därför inte kommentera saken i medierna innan den är avklarad, säger längdchefen Espen Bjervig.