Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Besked om Vasaloppets sommarvecka dröjer

Motion • Publicerad 28 april 2020

Vasaloppet väntar med att fatta beslut om sommarveckan, som i år är tänkt att avgöras 14–22 augusti. Tävlingsveckan omfattar totalt 13 lopp, både cykel och löpning, och hade totalt 18 000 anmälda när man tidigare i april stoppade anmälningarna tills vidare på grund av coronaläget.

– Vår ambition är att genomföra en sommarvecka, men vi vet inte på vilket sätt, säger Vasaloppets vd Eva-Lena Frick till TT.

Annons

Som alternativa lösningar diskuteras allt från anpassade lopp på plats till digitala lopp. Senast vid midsommar räknar man med att ge besked om hur det blir med tävlingarna.

– Vi inväntar riktlinjer och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Förhoppningsvis har vi lite mer information om läget i vår värld senast midsommarveckan, säger Frick.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons