1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Pilthammar fick hjälp av SD:s högsta ledning

Enligt en granskning av Expressen har Emilie Pilthammar haft en djupare relation med Mattias Karlsson än vad som var tidigare känt. SD-toppen ska även ha bett om hjälp av Avpixlat när Emilie Pilthammar hamnade i blåsväder.
Emilie Pilthammar fikade även med Jimmie Åkesson.
Foto: Bo Åkesson

När det SD-ledda samstyret trädde i kraft blev Sölvesborg landets första kommun där Sverigedemokraterna fick den högsta politiska posten i en kommun.

Nu har Expressen avslöjat hur Emilie Pilthammar (M) fick hjälp av SD:s högsta ledning. Emilie Pilthammar har enligt expressen haft omfattande kontakt med Mattias Karlsson, gruppledare för SD i riksdagen ända sedan 2012.

Så här skriver Mattias Karlsson i ett mail till Pilthammar.

”Du kanske kan göra mig bättre på att ta lättare på saker och ting och att ´fånga dagen´ mer och jag kan kanske hjälpa dig att ibland tänka efter en extra gång och att på att se de mer allvarsamma sidorna av livet som man ibland måste stanna upp och begrunda.”

Emilie Pilthammar berättade även för Mattias Karlsson hur han skulle gå hem i hennes sociala kretsar.

”jag lovar att är det trettio personer där är det inte en enda röd människa. Tror du hade varit väldigt poppis ;)”

När Emilie Pilthammar fick kritik efter hennes band spelat på en SD-sammankomst hörde sig Mattias Karlsson av till Kent Ekeroth. Han bad då om att de skulle koppla in nyhetssajten Avpixlat.

”Kan du fixa så att det här kommer ut på Avpixlat, så att Emilie får lite stöd? Just nu får hon bara skit, både från vänstermuppar och internt i Moderaterna.”

Emilie Pilthammar försvarar relationen med Mattias Karlsson i en kommentar till Expressen. Hon menar att de är vänner. Angående avpixlat säger hon bara: ”Att någon försvarar mig är ju dock snällt oavsett vem som gör det.”