Mopedförare förd till sjukhus efter krock med personbil

Vid kl 17.39 på lördagskvällen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Lörbyvägen där en mopedförare krockat med en personbil.

Föraren av mopeden, en man i 35-årsåldern, fördes till sjukhus i Kristianstad. Enligt polisens inre befäl i Karlskrona, Peter Andersson, är mopedisten misstänkt för rattfylleri, men också för att ha kört rakt ut på vägen trots att han hade väjningsplikt. Han uppges inte heller ha använt hjälm vid olyckan.

Läs mer

Sölvesborg

Brott: Tafsande 23-åring greps med handen på kvinnas rumpa

Mannen förföljde kvinnorna.

I Karolines del av världen

Karoline Sakoury Pettersson: Vi är alla människor

Jag sitter i soffan på ett mellanklasshotell och skriver denna krönika, medan min rumskompis står framför mig på sin bönematta och kör sin kvällsritual. Efteråt slår hon sig ner i fåtöljen intill och suckar missbelåtet.

Resor

En resa i Italien med det bästa av allt

Vi tog en roadtrip och upplevde allt från det aldrig sinande turistmyllret i Venedig och Pisa, till rustik vingårdscharm i Toscana och badliv på en italiensk riviera

Bokrecension

Spretig bok om arkitektur

BLT:s arkitekturkrönikör Peter Salander har läst den nya boken ”Bygg det folk gillar”. Den är skriven av Jerker Söderlind, debattör och känd som en av rösterna i ”arkitekturupproret”.

TV

Klart: Kidnappade snögubben har fått sitt namn

”Intresset över all förväntan”

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet