Kort om Marcus Bernhardsson

Foto: Bo Åkesson

Marcus Bernhardsson är en av våra lokalkorrar. Han är 45 år och bor i Mjällby. Till vardags arbetar han som bibliotekarie på Sölvesborgs bibliotek. Marcus är också historiker, föreläsare och arkivarie. På lediga stunder läser och skriver han gärna, helst om historia. Naturen och god mat ligger honom också varmt om hjärtat.

Läs mer

Kultur

Skarp blick och humor i lovande debutroman

Det är svårt att tvätta håret när badkaret är fyllt av krokodiler, i Jona Elings Knutssons fantasifulla debut.

God morgon!

God morgon! Åh, amaryllis!

För mig är du julblomman framför andra. Det är något alldeles extra med din växtkraft. Att så många blommor kan komma ur en enda lök, även om den ofta är stor. När allt blommat över känns det så svårt att kasta bort dig. Så efter konstens alla regler försöker jag varje år att få dig att blomma om. Det har varit ett pysslande, ska du veta. Jord har bytts, du har stått mörkt och varmt. Ibland kallt, ibland utomhus en hel sommar, och ibland som en vanlig krukväxt på en fönsterbänk. Gör jag fel? Ja, troligen. För bara en gång har du blommat om, och inte till jul, kan jag lova. Är det verkligen så illa att du bara ska blomma en gång i ditt liv? Det vägrar jag gå med på. Rejält med gödsel har jag dock inte prövat. Kan det vara lösningen?

God morgon!

God morgon! Oväntad shoppingkompis

Vi stod och nöp i samma skjorta i en butik, en dam och jag. Först lite försiktigt från båda håll, men när damen uppfattade att jag på allvar letade efter storlek blev hon lite mer bestämd i sina rörelser.

Bokkrönikan

Krönika: Här skulle en framtid byggas

Fler krockar ska uppstå, men absolut värst blir de för pappan

Familj

Cathrine och Tobias Fredriksson

Cathrine och Tobias Fredriksson i Karlskrona fick den 22 December en dotter, Nora, som vägde 4020 g och var 51 cm. Syskon: Alice

Familj

Minnesord Gudrun Malmer

Filosofie hedersdoktor Gudrun Malmer, Lund, avled den 6 december i en ålder av 99 år. Hon efterlämnar barnbarn, många vänner och kollegor. Begravningen sker den 20 december i Dalby Heligkorskyrka.