De förlänger medborgarlöftet

Kommunen och polisen har bestämt sig för att förlänga fjolårets medborgarlöfte med ytterligare ett halvår.

Förlängningen av medborgarlöftet, som nu sträcker sig fram till siste juni i år, har i dagarna undertecknats av kommunalrådet Louise Erixon (SD) och lokalpolisområdeschef Louise Englund.

Lokalpolisområdeschef Louise Englund har undertecknat förlängningen av medborgarlöftet i Sölvesborg tillsammans med kommunalrådet Louise Erixon (SD).
Foto: Simone Hansen

I medborgarlöftet förbinder polisen sig att fotpatrullera i centrum kvällstid eller i samband med evenemang vid minst fyra tillfällen per månad.

Samt att stödja kommunens projekt med så kallade trygghetsvärdar.

Löftet från Sölvesborgs kommun är att utveckla projektet med trygghetsvärdar och att under avtalsperioden erbjuda föreningar möjligheten att trygghetsvandra på platser där det bedöms att vara lämpligt.

Dessutom lovar kommunen att fortsätta arbetet med närvaro av fritidsledare och fältsekreterare i centrum samt på andra platser där ungdomar vistas.

Läs mer

Kultur

Skarp blick och humor i lovande debutroman

Det är svårt att tvätta håret när badkaret är fyllt av krokodiler, i Jona Elings Knutssons fantasifulla debut.

Prova på

Tv: Squash med Teo blev första skolan ut

Nu laddar vi för fler roliga sporter som vi kan prova på

God morgon!

God morgon! Åh, amaryllis!

För mig är du julblomman framför andra. Det är något alldeles extra med din växtkraft. Att så många blommor kan komma ur en enda lök, även om den ofta är stor. När allt blommat över känns det så svårt att kasta bort dig. Så efter konstens alla regler försöker jag varje år att få dig att blomma om. Det har varit ett pysslande, ska du veta. Jord har bytts, du har stått mörkt och varmt. Ibland kallt, ibland utomhus en hel sommar, och ibland som en vanlig krukväxt på en fönsterbänk. Gör jag fel? Ja, troligen. För bara en gång har du blommat om, och inte till jul, kan jag lova. Är det verkligen så illa att du bara ska blomma en gång i ditt liv? Det vägrar jag gå med på. Rejält med gödsel har jag dock inte prövat. Kan det vara lösningen?

Bokkrönikan

Krönika: Här skulle en framtid byggas

Fler krockar ska uppstå, men absolut värst blir de för pappan

Familj

Cathrine och Tobias Fredriksson

Cathrine och Tobias Fredriksson i Karlskrona fick den 22 December en dotter, Nora, som vägde 4020 g och var 51 cm. Syskon: Alice

Familj

Minnesord Gudrun Malmer

Filosofie hedersdoktor Gudrun Malmer, Lund, avled den 6 december i en ålder av 99 år. Hon efterlämnar barnbarn, många vänner och kollegor. Begravningen sker den 20 december i Dalby Heligkorskyrka.