1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Spred oväntad glädje på äldreboende

Barnen på Junibackens förskola hade förberett sig noga.
De visste att de skulle vara försiktiga.
Men ville så gärna baka kakor och rita teckningar åt de äldre på Olsgården.
Juni Augustsson, Fabian Grahn, Nellie Nilsson, Ester Berggren, Ella Blennow och Jakob Leveua från Junibackens förskola i Kallinge hade ritat teckningar och bakat åt de äldre på Olsgården.
Foto: Staffan Lindbom

De hade pratat om viruset corona och sjukdomen covid-19. De visste att alla ska vara försiktiga och inte krama mormor och morfar. Inte just nu. Men Junibackens förskolebarn är trots allt nästan grannar med äldreboendet Olsgården i Kallinge. De har varit där förr. De äldsta barnen hade ett mycket uppskattat luciafirande för de äldre i december.

– Vi har pratat om det här ett tag och det ingår ju i allt det här med värdegrund och empati, säger barnskötaren Marie Olausson.

Under nästan två veckor hade barnen ritat teckningar och bakat. På Förskolans dag tog de tillfället i akt och gick bort till Olsgården där de möttes, på lagom avstånd, av en samling nyfikna seniorer som glatt tog emot gåvorna.

Applåder fick de också, förskolebarnen.

– Barnen har faktiskt sagt att de tycker synd om alla äldre som sitter ensamma. De ville verklige göra det här, säger Marie Olausson.

images12 bilder
enlarge
Så spred barnen glädje på äldreboendet