1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Snart drar Hitta ut i gång

Smygpremiären blev lyckad.
Nu är det snart dags för det stora startskottet när årets Hitta ut-kartor dimper ner i postlådorna.
Lennart Smedenmark, Ronneby OK.

Den 1 maj går Friskvårdsprojektet Hitta ut i gång för tredje året i rad i Ronneby.

Starten för två år sedan var succéartad och nu hoppas Lennart Smedenmark i Ronneby OK att det fortsätter på den inslagna vägen.

– Det är alltid jättesvårt att uppskatta hur många som kommer att vara med, men vi hoppas på lite fler än förra året, säger han.

Då registrerade sig cirka 1 300 personer i Hitta ut-projektet som går ut på att man letar kontrollstationer med hjälp av en karta eller smarttelefon, får motion och upptäcker nya platser.

– Men det finns alltid ett mörkertal, det var säkert lika många till som var med.

Redan på påskafton släppte Ronneby OK 20 så kallade checkpoints vid Salsjön i en medveten tjuvstart.

– Med tanke på coronaviruset så är vi i en situation där folk ska vara ute och röra på sig på ett säkert sätt. Då är Hitta ut ett bra sätt och vi märkte ett stort intresse direkt. Det var många som laddade ner kartan digitalt, säger Lennart Smedenmark.

Årets checkpoints är fördelade på fyra områden i Ronneby, Kallinge, Salsjön och nya området Björketorp öster om Ronneby.

– Vi släpper 100 checkpoints vid premiären den 1 maj och sedan blir det ett tiotal nya varje månad fram till den 1 november, berättar Smedenmark som hoppas att pinnarna som utmärker varje checkpoint får vara i fred.

– Det finns alltid dem som tycker det är roligt att förstöra, men det skapar bara extrajobb för oss och irriterade deltagare.

I slutet av april dimper de fysiska kartorna ner i postlådorna i hushållen i Ronneby. Kartan över Salsjön finns tillgänglig på Ronneby OK:s hemsida och app.