Simhallar stänger i kommunen

Foto: Rickard Hultin

Ronneby kommun meddelar i ett pressmeddelande att man från och med i dag onsdag stänger Ronneby simhall och Kallinge simhall tillsvidare.

Anledningen är coronaviruset och att stänga simhallarna är ett led till att förhindra ytterligare smittspridning i samhället.

Stängningen berör allmänheten och skolverksamheten, men föreningar som bedriver sin verksamhet i anläggningarna kommer att ha fortsatt tillgång.

Läs mer

Corona

Stort intresse för volontärarbete

Människor redo ställa upp i omsorgen

God morgon!

God morgon! Om att hurra för rätt anledning

Kollegan har gått och blivit mormor nu under värsta coronoakrisen. Och det var efter att vi i dagar slitit hårt på redaktionen, det händer så mycket i nyhetsväg just nu, som jag bestämde mig för att göra ett kort avbrott i produktionen.

Stor intervju

The Ark gör comeback: ”Vi har ju saknat bandet”

Växjö/Rottne–bandet The Ark tog ned skylten 2011. Nu är de tillbaka men blott bara för en sommar. ”Det fanns något att fira”, säger frontmannen Ola Salo och syftar på att 20 år gått sedan debuten. Smålandsposten fick en träff med hela gänget, så här gick det.

God morgon!

God morgon! Sophantering

Vi har blivit med nytt sophanteringssystem. Hur häftigt är inte det? Eller hur galen är inte jag som så mycket går upp i det?!

Bokrecension

Spretig bok om arkitektur

BLT:s arkitekturkrönikör Peter Salander har läst den nya boken ”Bygg det folk gillar”. Den är skriven av Jerker Söderlind, debattör och känd som en av rösterna i ”arkitekturupproret”.

Blekingesport LIVE

Lista: Blekingesports kommande LIVE-händelser

Vi fortsätter att rapportera från länets idrottsarenor.