SD förbereder sig för att ta mer plats

Med fem nya mandat och nu totalt 13 platser i fullmäktige, räknar SD i Ronneby med fler platser i både kommunstyrelsen och nämnderna.
Så här såg det ut 2014 när de då nyvalda fullmäktigeledamöterna valde Nils Ingmar Thorell (L) till ordförande. Nästa vecka samlas den här mandatperiodens nya fullmäktige.
Foto: Marcus Palmgren

Nicolás Westrup (SD), vet ännu inte för vilken roll han ska förbereda sig men gör vad han kan för att bädda både på hemmaplan och inför en eventuell riksdagsplats.

– Jag måste tänka så och därför kan jag inte riktigt spika datum för möten och så än. Blir det riksdagen så är det utbildningsdag där redan på måndag.

Under onsdagen räknar han med att veta bättre, då räknar man med att samliga röster och personkryss ska vara räknade. Då står det också klart om Westrup får en riksdagsplats.

Nicolás Westrup (SD) räknar med att hans parti ska få betydligt fler platser också i nämnderna och styrelserna efter valframgången.
Foto: Marcus Palmgren

– Jag vet ärligt talat inte exakt hur man nu räknar på detta.

Men SD:s Ronnebyavdelning har under den gångna mandatperioden förberett sig genom att utbilda sina medlemmar.

– Alla har fått utbildning i hur det fungerar i politiken. Hur man skriver en motion, i debatteknik och förhandlingsteknik, säger Nicolás Westrup som själv kastade sig in i politiken utan att egentligen kunna så mycket om den världen.

– När jag samlar gruppen nu kommer jag att ta in önskemål om vilka nämnder man kan tänka sig att sitta i och jag vill ju gärna veta vad alla kan inom olika områden också. Och givetvis kommer de ledamöter hos oss som redan har erfarenhet att få frågan först.

När det gäller SD:s inflytande i Ronnebypolitiken, ser han det som självklart att de andra partierna inte kan förbigå ett parti som fått en fjärdedel av väljarnas röster.

– Vi tänker ta ansvaret vi har fått. Men än så länge har ingen närmat sig mig av de andra. De har dock gratulerat oss till våra framgångar.

Läs mer

Nyheter

Här finns framtidens skola

Guldläge tycker rektorn som fick vara med från start

Bok i Blekinge

Jämshögssonens storverk fick guldbaggar

I veckans bokkrönika noterar vi guldbaggeregnet över Aniara och avslöjar att Harry Martinson är hetare än på länge.

Familj

Nadja Sunesson och Daniel Johansson

Nadja Sunesson och Daniel Johansson i Karlskrona fick den 3 December en dotter, Astrid, som vägde 5180 g och var 52 cm. Syskon: Signe.

Godmorgon!

Godmorgon! Dags att lära sig programvara nr 747

När jag gick i skolan lärde jag mig att skriva skrivmaskin. Vi hade det på schemat. Jag lärde mig dock aldrig att skriva med korrekt handuppsättning, men det går ändå väldigt snabbt för mig att skriva med två fingrar på höger hand och fyra på vänster hand.

Utställning

Konserverade människor ger kluvna känslor

Många blekingar tog chansen när en utställning visades i Kalmar i helgen

Veckans panda

Vi fick också veckans panda i januari

Oskar. Walter. Selma.