Trafikverket hade fullt att göra med röjning

-
Foto: Lars Ottosson

Trafikverket har sedan vindarna tog i under den sena söndagseftermiddagen haft fullt upp med att hålla länets småvägar fria från nerfallna träd. Klockan 22 var läget det här:

Väg 575 från Kärrsjön till Högaböke - ett träd ligger delvis över vägen öster om Åkeholm. Beräknas åtgärdat klockan 22.30.

Väg 744 från Vallby till Backebo båda riktningarna i höjd med Dragdö. Beräknas åtgärdat klockan 23.

Väg 575 från Nordanskog till länsgränsen Kronoberg vid Smedtorpet i höjd med Humlemåla. Beräknas åtgärdat klockan 22.45.

Väg 678 från Björkeryd S till Mommelycke, stor påverkan i båda riktningarna vid Lunnagården. Beräknas åtgärdat klockan 23.

En stund efter klockan 20 kom också ett larm om ett nerfallet träd över E22 i höjd med Bräkne Hoby i riktning mot Karlshamn. För att få fram trafiken ryckte därför Räddningstjänsten ut för att bistå Trafikverket.

– Vi tyckte att vi kunde hjälpa dem med det eftersom vi just då inte hade några andra larm, säger jouren på Räddningstjänsten Karlskrona-Ronneby. De har mycket att göra för att hålla småvägarna farbara.

– Det var ett ordentligt träd men nu har vi röjt upp och trafiken flyter på normalt igen.

Läs mer

Konst

Detaljrika akvareller med ett allvarsamt budskap

Amanda Åkessons konst avbildar utrotningshotade djur och växter med stor precision. Just nu visas hennes första utställning på Litorina Folkhögskola i Karlskrona.

Kultur

Naturen slår tillbaka i ny klimatthriller

”Pandokraterna” är en agenthistoria med komisk underton, om det moderna konsumtionssamhället, skriver recensenten Kjell Andersson.

Godmorgon!

God morgon! På tal om svårstavade namn

Plockar upp en tråd som kollegan Ingemar Lönnbom startade för några veckor sedan, om svårstavade namn. När jag muntligt ska uppge mitt efternamn brukar jag alltid säga som ett mantra ”Berghé, och det stavas B, E, R, G, H, E, och accent på det sista e:et”. Trots att jag säger detta väldigt långsamt brukar jag få upprepa mantrat två-tre gånger. Jag är van.

Familj

Sara Petersson och Erik Hedberg

Sara Petersson och Erik Hedberg i Karlskrona fick den 5 november en son, Nils, som vägde 1928 g och var 45 cm.

Minnesord

Minnesord Ulla Åberg

Ulla Åberg, som föddes i centrala Karlskrona, har hastigt avlidit vid en ålder av 74 år. Närmast sörjande är sonen Ulf med hustru Jessica och barnbarnen Svante, Sixten och Majken.

Familj

Minnesord Gudrun Malmer

Filosofie hedersdoktor Gudrun Malmer, Lund, avled den 6 december i en ålder av 99 år. Hon efterlämnar barnbarn, många vänner och kollegor. Begravningen sker den 20 december i Dalby Heligkorskyrka.