LISTAN: Fem evenemang i Ronneby

En hel del evenemang är på gång de närmaste månaderna. Det blir både motion, musik och spökvandring.
Kalvinknatet arrangeras den 23 maj.
Foto: Marcus Palmgren

Kalvinknatet

Loppet Kalvinknatet är för barn som är födda mellan 2009 och till och med 2017. Det arrangeras den 23 maj.

Nostalgia festival arrangeras den 27 juni.
Foto: Karolin Engman

Nostalgia festival

I Brunnsparken arrangeras Nostalgia festival den 27 juni. Det är en familjefest och tillbakablick för de som gillar karaktärsfulla fordon från förr. Det blir även underhållning i form av musik, tävlingar och defilering.

Den 30 juni startar spökvandringarna på Ronneby teater.
Foto: Christian Hylse

Spökvandring på Ronneby teater

På tisdagar mellan den 30 juni och 4 augusti blir det spökvandring på Ronneby teater för både stora och små. Ronnebyprofiler från förr dyker upp i skrymslen på teatern. Spökvandringen är för hela familjen och innehåller även historier från förr.

David Lindgren är en av artisterna som medverkar när Diggiloo kommer till Ronneby.
Foto: Hanna Franzen

Diggiloo

David Lindgren, Jessica Andersson, Mariette, Tommy Nilsson, Per Andersson, Sarah Dawn Finer, Sanne Salomonsen, Frida Öhrn, Theoz, Kristina Lindgren, Lisa Stadell och Peter Jöback. Det är artisterna som deltar i årets Diggilooturné som kommer till Brunnsparken den 3 juli.

Bräknetrampen arrangeras i år i september.
Foto: Staffan Lindbom

Bräknetrampen

I september arrangeras cykelfesten Bräknetrampen i Bräkne-Hoby. Det finns alternativ för alla både barn, vuxna, seniorer och personer med funktionsnedsättning. Utmed motionssträckorna finns det besöksstationer.

Läs mer

Corona

Stort intresse för volontärarbete

Människor redo ställa upp i omsorgen

God morgon!

God morgon! Om att hurra för rätt anledning

Kollegan har gått och blivit mormor nu under värsta coronoakrisen. Och det var efter att vi i dagar slitit hårt på redaktionen, det händer så mycket i nyhetsväg just nu, som jag bestämde mig för att göra ett kort avbrott i produktionen.

Stor intervju

The Ark gör comeback: ”Vi har ju saknat bandet”

Växjö/Rottne–bandet The Ark tog ned skylten 2011. Nu är de tillbaka men blott bara för en sommar. ”Det fanns något att fira”, säger frontmannen Ola Salo och syftar på att 20 år gått sedan debuten. Smålandsposten fick en träff med hela gänget, så här gick det.

God morgon!

God morgon! Sophantering

Vi har blivit med nytt sophanteringssystem. Hur häftigt är inte det? Eller hur galen är inte jag som så mycket går upp i det?!

Familj

Karl-Magnus Rosendahl och Frida Palm

Karl-Magnus Rosendahl och Frida Palm i Gävle, fick den 9 juli en son, Elliot, som vägde 3 906 g och var 50 cm. Syskon: Selma. Karl-Magnus är bördig från Ronneby.

Bokrecension

Spretig bok om arkitektur

BLT:s arkitekturkrönikör Peter Salander har läst den nya boken ”Bygg det folk gillar”. Den är skriven av Jerker Söderlind, debattör och känd som en av rösterna i ”arkitekturupproret”.