1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Utryckningar: Larm om flera bränder

Under onsdagseftermiddagen har räddningstjänsten i Blekinge larmats på en hel del bränder ute. En av bränderna spred sig till en byggnad i Asarum. En man hade eldat trädgårdsavfall i tunna – sen spred det hela sig till ett boningshus.
Foto: LENA EHRING

Runt tio över ett larmades SOS om en gräsbrand i Karlshamns kommun, norr om Asarum. Räddningstjänsten fick till slut kontroll över branden som hunnit sprida sig från tunnan till en byggnad i begränsad omfattning. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, med misstanke om att en man eldat i tunnan och sedan lämnat den utan uppsikt.

Tidigare på eftermiddagen, runt 12.30, larmades SOS om en brand ute i Ronneby kommun. Enligt larmet rör det sig om en gräsbrand i Kallinge, söder om en kraftledning vid Lindvägen.

Först hittade räddningstjänsten inte branden, utan såg endast en rökpelare. När branden väl lokaliserades visade den sig ligga i svår terräng vilket gjorde att räddningsarbetet tog en stund. Runt 14.30 var den ungefär en hektar stora branden släckt.