1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kommunal chef tog anställd på rumpan och kränkte muslimsk kollega

Den tidigare kommunala chefen som åtalades för sexuellt ofredande av anställd har nu dömts i Blekinge tingsrätt. Mannen döms för sexuellt ofredande och ofredande. Han ska även ha uttalat att han ”ville döda alla muslimer” för en troende kollega.
Foto: Henrik Montgomery/TT

En man från Blekinge, i 50-årsåldern, döms i Blekinge tingsrätt för ofredande samt sexuellt ofredande.

Mannen är tidigare kommunal chef och var på kickoff med anställda i samband med planeringsdag. På festen har mannen blivit kraftigt berusad och uttalat sig kränkande mot muslimer. Han sa, enligt vittnen, att han ”hatar muslimer” och vill ”döda alla muslimer”. Med på kickoffen satt en man som var den enda muslimen med i sällskapet. Enligt vittnesmål var kommentarerna riktade mot honom.

Senare på kvällen ska mannen även ha sexuellt ofredat en yngre kvinnlig anställd. Enligt kvinnan och andra vittnen har mannen tagit henne på rumpan, lår, mage samt kysst hennes kind och hals. Kvinnan vittnar att hon blev rädd och att andra anställda till sist fick föra chefen bort.

Tingsrätten slår fast att chefens kommentarer angående muslimer var hänslyslöst agerande och att motivet var att kränka målsägande. Tingsrätten bedömer även att chefen berört den kvinnliga målsägande på ett sätt som kränkt hennes sexuella integritet.

Mannen menar i förhör att han inte minns stora delar av kvällen då han var berusad.

Mannen döms till 140 dagsböter och ska betala 5 000 kronor i skadestånd till bägge målsägande.