1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Känslosamt utspel efter uppsagt avtal

De gav upp hoppet om att få bärighet i verksamheten i förra veckan och idag gick ägarna till Karöbolaget också ut och berättade att de avvecklar bolaget helt.
Karön, Ronneby, Karöbolaget.

I förra veckan stod det klart att avtalet med kommunen var uppsagt på förtid. I ett känslosamt utspel på Facebok under måndagen förklarade ledningen för Karöbolaget AB, med tre restauranger i Ronneby, att de lägger ner det fortsatta arbetet med anläggningarna (på Karön, i Villa Vassen, Ekenäs och i golfrestaurangen).

”Det är med sorg i hjärtat vi idag har tvingats ta beslutet att avveckla Karöbolaget AB. Vi har trots oerhörda personliga insatser och ändlösa nedlagda arbetstimmar inte lyckats få lönsamhet i verksamheten sedan vi tog över i februari 2018.”

Vi ville fortsätta verksamheten och tror fortfarande att det på lite sikt skulle vara en bra affär om villkoren kunde justeras. Vi hade därför hoppats på mer förståelse och flexibilitet från kommunen men tvingades istället säga upp avtalet i syfte att kunna omförhandla villkoren. Vi hade inget annat val. Tyvärr maler kommunens kvarnar långsammare än vi skulle önskat och att vara i ett ”limbo” utan avtal är alltid riskabelt. När kunder och leverantörer blir osäkra är det bättre att avsluta helt.”

Ledningen skrev vidare:

”När det gäller Ronneby golfklubb måste dess medlemmar vara med och stötta verksamheten. Utan restaurang är vi mindre attraktiva för green-fee gäster utifrån och det är dem vi trots allt lever på. Ni är många som besökt oss men långt ifrån alla har insett betydelsen av en restaurang med god mat och service.”

I torsdags kommenterade kommunalrådet, Roger Fredriksson, situationen i ett uttalande i BLT:

– Vi behöver ha någon på plats i april men vi behöver också fundera hur vi ska hantera den här anläggningen långsiktigt. Det arbetet vågar jag inte föregripa. Det handlar både om vad vi från kommunen vill och hur medborgarna ser på det. Nu blir det någon form av nytt anbudsförfarande och sedan får vi se.