Här är årets bästa företagare

Under fredagsförmiddagen var det prisregn över framgångsrika personer i Ronnebys näringsliv. Prisutdelningen ägde rum i Ronneby Business Centers lokaler på Soft Center.

Någon hade fått veta, någon annan blev fullständigt överraskad men gemensamt för pristagarna var att de såg uppriktigt glada ut för uppmärksamheten.

Lennarth Förberg (M), fick hastigt rycka in och ersätta kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson som prisutdelare i ett par av kategorierna.

Först ut att få blommor och diplom blev Kerstin Magnér som utsåga till årets NU:are. Ett pris som går till en person som på ideell basis betytt mycket för företagandet i Ronneby. Kerstin Magnér får priset för sitt engagemang i Blekingepärlor som jobbar med att utveckla och knyta samman hantverksföretagande på framför allt landsbygden.

Bakom det priset står Näringslivsrådet.

Kerstin Magnér, Blekingepärlor, tar emot priset som Årets NU:are för sitt engagemang i Blekingepärlor.
Foto: Staffan Lindbom

Annika Grünfeld, verksamhetsutvecklare på Nyföretagarcentrum, tog sedan vid och kallade upp Helena och Joacim Johansson från Backaryd. Paret driver Lantbutiken, ett företag som säljer djurfoder, tillbehör och annat med bäring både på boskap och husdjur.

– De har gjort en häftig resa och dessutom ute på landsbygden, säger Annika Grünfeld.

Helena och Joacim Johansson, Lantbutiken i Backaryd, tar emot blommor och diplom av prisutdelaren Annika Grünfeld från Nyföretagarcentrum.
Foto: Lotta Andersson

Läs mer: Här är alla som fick priser förra året.

Årets UF-företagare blev Elsa Carlberg, som förverkligade en företagsidé med egendesignade armband där hon lät vinstpengarna gå till välgörande ändamål. Hon fick priset av Jennifer Stenfelt, regionchef på Ung Företagsamhet i Blekinge.

Elsa Carlberg utsågs till Årets UF-företagare.
Foto: Lotta Andersson

Priset i den sista kategorin, Årets Made in Ronneby, gick till Kockums maskin som nyligen nominerades till ett nyinstiftat pris på Guldekengalan senare i höst.

Det är tredje året som Ronneby arrangerar den här prisutdelningsceremonin och för den som vill veta mer om näringslivet i Ronneby, arrangeras söndagen den 23 september en stor näringslivsmässa.

Läs mer

Nyheter

Här finns framtidens skola

Guldläge tycker rektorn som fick vara med från start

Bok i Blekinge

Jämshögssonens storverk fick guldbaggar

I veckans bokkrönika noterar vi guldbaggeregnet över Aniara och avslöjar att Harry Martinson är hetare än på länge.

Familj

Nadja Sunesson och Daniel Johansson

Nadja Sunesson och Daniel Johansson i Karlskrona fick den 3 December en dotter, Astrid, som vägde 5180 g och var 52 cm. Syskon: Signe.

Godmorgon!

Godmorgon! Dags att lära sig programvara nr 747

När jag gick i skolan lärde jag mig att skriva skrivmaskin. Vi hade det på schemat. Jag lärde mig dock aldrig att skriva med korrekt handuppsättning, men det går ändå väldigt snabbt för mig att skriva med två fingrar på höger hand och fyra på vänster hand.

Utställning

Konserverade människor ger kluvna känslor

Många blekingar tog chansen när en utställning visades i Kalmar i helgen

Veckans panda

Vi fick också veckans panda i januari

Oskar. Walter. Selma.