Central mark ska undersökas

Nu ska en markundersökning göras vid den före detta läkarstationen i centrala Ronneby. Planen är att de första borrningarna startar på torsdag.
Den gamla läkarstationen vid Rosengatan har köpts av Ronneby Veterinärklinik. Men innan de kan flytta dit måste en markundersökning göras.
Foto: Christian Hylse

Det är Ronneby Veterinärklinik som har köpt fastigheten Axel 6. Men innan kliniken kan flytta dit sin verksamhet, måste en markundersökning göras på tomten.

Enligt planarkitekt Peter Robertsson, ska en markundersökning så gott som alltid göras innan en ny detaljplan kan genomföras.

– Det beror lite på vad man känner till om marken, men i stort sett görs en markundersökning alltid.

Fastigheten ligger inbäddad mellan Rosengatan, Kungsgatan och Ronneby ån. Eftersom det på 1700-talet fanns ett garveri på tomten, kan det ha gett upphov till förorening i marken. När den nya detaljplanen kan vara färdig, är svårt att säga i det här skedet.

– Den processen är olika lång, beroende på vad man hittar i marken, säger Peter Robertsson.

Läs mer

Familj

Malin Andersson och Dennis König

Malin Andersson och Dennis König i Fridlevstad fick den 2 januari en dotter, Neah, som vägde 3995 gram och var 52 cm.

God morgon!

God morgon! Lyckat återbruk

Rensa bör man ibland har jag hört. Jag är extremt dålig på det, lusten och viljan finns, men jag har så himla svårt för att skiljas från saker. Men den här gången hade jag, om jag får säga det själv, lyckats få ihop en rejäl hög. Nu skulle jag bara köra fram bilen, sedan var det second hand och soptipp nästa.

Godmorgon!

Snart flyttar Julius hemifrån

Jag gillar innovativa idéer, och jag gillar allt som på något sätt kan gynna miljön positivt. Att hyra en julgran år efter år kändes som en perfekt kombo av detta.

Veckans panda

Barnrika familjen välkomnar Oskar – syskon nummer sex

”Barnen är ju vårt liv. Och det bästa med att ha många barn är all kärlek man får”

Bostad

Känner du igen våra klassiker?

Testa dig i quizet om svensk design

Bokrecension

Spretig bok om arkitektur

BLT:s arkitekturkrönikör Peter Salander har läst den nya boken ”Bygg det folk gillar”. Den är skriven av Jerker Söderlind, debattör och känd som en av rösterna i ”arkitekturupproret”.