Varg siktad utanför Ebbemåla

Det rör sig en ny varg inom Olofströms kommun. I söndags kvalitetssäkrade besiktningsman Lasse Carlsson spår av varg, utanför Ebbemåla. Uppgiften bekräftas av både Jägareförbundet Blekinge och Länsstyrelsen Blekinge.
En varg rör sig i Blekinge. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Henrik Stolt

Enligt Lasse Carlsson var det markägaren själv, som färdades i bil, som sent söndag kväll möter vargen. Lasse Carlsson kallades till platsen för att spåra. En bit bort hittar de en sårad älgkalv.

– Det är helt säkerställt att det är spår efter en varg och att det är den som orsakat älgkalven skada, säger Lasse Carlsson när BLT når honom på telefon.

Både Jägareförbundet Blekinge, genom dess länsansvariga jaktvårdskonsulent i Blekinge Karin Stoeckmann, samt Länsstyrelsen Blekinge, genom deras kommunikationschef Jenny Hellgren, bekräftar händelsen och att spåren är kvalitetssäkrade.

Länsstyrelsen Blekinge bekräftar även att de under måndagen skickade ut ett sms med varning för rovdjur till ägare av tamboskap i Olofströms kommun.

– Det görs som en upplysning till de som önskar att ha lite extra koll på sina djur och stängsel, förklarar Jenny Hellgren. Så har skett under måndagen, då ett sådant sms gick ut till tamdjursägare i regionen.

– Med snön kommer allt fler spårobservationer in till Jägareförbundet, säger besiktningsman Lasse Carlsson. Vi har bland annat en kvalitetsäkrad rapport från södra Kronoberg, vilket kan vara samma varg som den vi söker.

Hos Jägareförbundet Blekinge ber man nu allmänheten att vara uppmärksam och att omgående rapportera till förbundet vid upptäckt av varg.

Läs mer

Nyheter

Olycka: Bil med fem personer in i träd

På lördagskvällen körde en personbil in i ett träd och ner i diket. En person stack från platsen, men ska senare ha gett sig till känna, uppger polisen.

Sport

En dryg minut – sen var KHK:s ledning borta

Björklöven vände: ”Ändå ett fall framåt”

TV

Testet: Så bra fungerar arenan för konserter

Brinova Arena fick bekänna färg när Takida sålde slut

Karlshamn

BILDEXTRA: De vann på årets näringslivsgala

”Det gäller att våga satsa”

Olofström

De nya sopbilarna förstörde hans väg

”Hål i huvudet att dra in med så stora fordon på den här lilla vägen”

Nyheter

Sveriges största rockband fann lugnet i Bräkne-Hoby

BLT träffade ett rutinerat gäng inför den stora turnépremiären