Tv-kändisen: ”Är det någon som gillar ändringar? Ingen?”

Christina Stielli, känd från TV4:s Nyhetsmorgon, gästade nyligen Olofström.
I publiken satt anställda på Olofströms kommun.
Olofströms kommun arrangerade en föreläsning med Christina Stielli, känd från tv. Föreläsningen är en del i kommunens hälsoarbete.
Foto: Liesbeth Vloet

Tisdagen den 21 januari deltog 400 av kommunens 1 250 anställda i Christina Stielllis föreläsning i Folkets hus. Föreläsningen är en del i kommunens hälsoarbete och temat var förändringar i livet.

Christina Stielli förstår verkligen konsten att få med sig sin publik. Hon ställer frågor till sina åhörare och kommer med exempel som får publiken att skratta många gånger. Men skratt och skoj blir blandad med en allvarlig fråga, hur ska man leva ett liv inklusive alla förändringar, även de jobbiga?

- Är det någon som gillar ändringar? Ingen? Bra! För det är helt normalt. Vår hjärnan gillar inte förändringar. Men förändringar sker ständigt i hela vårt liv. Det kan vara en stor omorganisation eller att få en ny kaffemaskin på jobbet, säger Christina Stielli.

– Och alla kommer att förlora någon eller något i livet. Frågan är; hur ska vi hantera dessa förändringar? fortsätter hon.

Christina Stiellli kommer med kloka insikter och tips. Hon anser att det är viktigt att ha drivkraft i livet, ett syfte och att känna glädje. Viktigt är även att följa med i en förändring, i stället för att känna sig hotad. Att acceptera kan också vara bra. Genom att vara tacksam, gnällfritt, generös, även med komplimanger och ett leende skapar vi också välmående.

För att hantera förändringar är det bäst att vi tränar på det varje dag tycker Christina Stielli. Det kan vara små förändringar som att byta väg till jobbet eller att stiga upp fel sida sängen. Förändringar är viktiga för oss människor, och nödvändiga för utveckling.

Läs mer

Sport

Kommer Nanne tvinga experten att bada?

Felicia da Silva om veckans låtar i mello.

Karlskrona

Matsvinn: Butiker tänker nytt för att rädda gammalt

Här är strategierna mot svinnet

Olofström

Skola: Ny yrkesutbildning startar i höst

Behovet av framtida produktionstekniker beskrivs som stort.

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

Sport

Lista: De tio mest klickade sportartiklarna 2019

Det känslosamma har berört allra mest

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet