Nu greppar han ordförandeklubban i näringslivsbolaget

Kommunalrådet Morgan Bengtsson (S) tar över allt fler av de politiska uppdrag som Sara Rudolfsson lämnade när hon avgick i juni. På onsdagen valdes han till ny ordförande för Olofströms näringsliv AB vid en extrastämma.
Olofströms nya kommunalråd Morgan Bengtsson (S) är nu också ordförande i Olofströms näringsliv AB efter en extrastämma på onsdagen.
Foto: Bo Åkesson

– Industrin och alla våra andra företag är den viktigaste resursen för att kommunen ska fortsätta att växa och utvecklas, så det känns mycket bra att det nu är hos mig som den senaste förstahandsinformationen landar, säger Morgan Bengtsson.

– Det går mycket bra för de flesta av våra företag, konstaterar han, men en liten försiktighet inför en förväntad lågkonjunktur börjar finnas.

– Några företag har lagt varsel bara för att ha beredskap om orderingångarna minskar.

– Men från Volvo har vi inte hört om några nerdragningar, och de är ändå ett lackmuspapper på tillståndet i industrin.

Även ONAB:s vice ordförande Kjell-Åke Karlsson (S) passade på att lämna styrelsen i samband med extrastämman. Han ersattes av Annika Sjöstedt (S).

Vid extrastämman fick styrelsen också en ny ledamot som inte är representant för något parti, nämligen Renate Prauss som driver Renates Bageri och Restaurang.