Misstänktes ha försökt gifta bort flicka – får ersättning

46-åringen från Olofström misstänktes, tillsammans med två andra personer, ha försökt gifta bort en flicka. Han greps, anhölls och häktades i slutet av november förra året, men släpptes på fri fot efter några veckor.

Förundersökningen lades sedan ner och nu har mannen blivit beviljad ersättning för lidandet som det innebar att sitta frihetsberövad.

Justitiekanslern har beslutat att han har rätt till 25 000 kronor för lidande samt 1 725 kronor för ombudskostnader. Mannen hade även ansökt om ersättning för utebliven inkomst, men där vill JK att han återkommer med en utförligare redovisning.

Läs mer

Sölvesborg

Brott: Tafsande 23-åring greps med handen på kvinnas rumpa

Mannen förföljde kvinnorna.

I Karolines del av världen

Karoline Sakoury Pettersson: Vi är alla människor

Jag sitter i soffan på ett mellanklasshotell och skriver denna krönika, medan min rumskompis står framför mig på sin bönematta och kör sin kvällsritual. Efteråt slår hon sig ner i fåtöljen intill och suckar missbelåtet.

Resor

En resa i Italien med det bästa av allt

Vi tog en roadtrip och upplevde allt från det aldrig sinande turistmyllret i Venedig och Pisa, till rustik vingårdscharm i Toscana och badliv på en italiensk riviera

Bokrecension

Spretig bok om arkitektur

BLT:s arkitekturkrönikör Peter Salander har läst den nya boken ”Bygg det folk gillar”. Den är skriven av Jerker Söderlind, debattör och känd som en av rösterna i ”arkitekturupproret”.

TV

Klart: Kidnappade snögubben har fått sitt namn

”Intresset över all förväntan”

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet