Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

TV: Efter dödsfallet på äldreboendet – smittskyddsläkaren: ”Nu har vi samhällssmitta i Blekinge”

BLT har livesänt presskonferensen på Wämö Center. Förutom regionens smittskyddsläkare medverkade också Gunilla Råberg, förvaltningschef äldreomsorgen i Karlskrona och medicinskt ansvariga sjuksköterskan Anna Hedlund. Detta med anledning av dödsfallet på äldreboendet Fregatten där en kvinna konstaterats död till följd av covid-19 på torsdagsmorgonen.
Publicerad 26 mars 2020 • Uppdaterad 27 mars 2020
BLT livesänder dagens presskonferens om smittläget i Blekinge med start klockan 13.30.
BLT livesänder dagens presskonferens om smittläget i Blekinge med start klockan 13.30.Foto: Staffan Lindbom

Kvinnan som avled på torsdagsmorgonen på ett äldreboende bar på coronaviruset men det är oklart hur hon blivit smittad. Ytterligare två konstaterade fall av smitta har konstaterats i Blekinge det senaste dygnet enligt smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.

Vården i Blekinge ändrar nu sina rutiner i patientkontakter. Alla patienter med förkylning och feber behandlas som om de har coronasmitta och det innebär att vårdpersonal bär visir, munskydd och plastförkläde.

Annons

Enligt förvaltningschef Gunilla Råberg på äldreförvaltningen i Karlskrona, är all berörd personal informerad och hon beskriver läget som lugnt bland personalen.

Hon säger också att det finns personal på det aktuella boendet Fregatten som också tjänstgör inom andra verksamheter i äldreomsorgen.

Christoffer RobertssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons