Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skolbrister leder till vite för fyra kommuner

Utbildning • Publicerad 19 maj 2020
Problem vid fyra kommunala skolor åtgärdades inte i tid, vilket leder till viten för kommunerna. Arkivbild.
Problem vid fyra kommunala skolor åtgärdades inte i tid, vilket leder till viten för kommunerna. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Fyra skolor i fyra olika kommuner har kritiserats av Skolinspektionen för att ha allvarliga brister. Då alla problem inte åtgärdats under den tidsfrist Skolinspektionen gett får kommunerna nu betala vite, har förvaltningsrätten i Stockholm beslutat.

Botkyrka kommun får betala 800 000 kronor i vite för brister vid Malmsjö skola, Melleruds kommun ska betala 350 000 kronor för problemen vid Rådaskolan och Karlsborgs kommun ska betala 300 000 kronor för brister vid Carl Johanskolan. Den fjärde kommunen är Bjuv som dömts att betala vite på 200 000 kronor för problemen vid Jens Billeskolan.

De brister Skolinspektionen fann berörde bland annat trygghet och studiero och särskilt stöd, enligt ett pressmeddelande från förvaltningsrätten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons