Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sjukgymnast slog sin sambo - får legitimation återkallad

En man som jobbar som sjukgymnast och bor i Blekinge får sin legitimation återkallad efter att ha dömts för grov kvinnofridskränkning. Mannen ska ha slagit sin sambo vid flera tillfällen och dömdes till tio månaders fängelse.
Blekinge • Publicerad 6 december 2019

En man i 50-årsåldern dömdes förra året till fängelse i tio månade för grov kvinnofridskränkning. Mannen, som bor i Blekinge, är även legitimerad sjukgymnast och får nu sin legitimation tillbakadragen av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Mannen ska vid åtta tillfällen ha misshandlat sin sambo. Enligt domen har mannen slagit sin sambo, knuffat henne, dragit i henne och sparkat henne när hon låg ner. Vid ett tillfälle var sambon nyopererad och mannen drog då i hennes hår så hårt att hon förlorade hår.

Annons

Mannen motstred beslutet från Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd eftersom domen inte var relaterad till hans arbete. Nämnden menar dock att brottet han gjort sig skyldig för skadar hans förtroende och är oförenligt med rollen som legitimerad sjukvårdspersonal.

I beslutet skriver nämnden bland annat så här: ”Varje gärning utgjorde ett led i en upprepad kränkning av målsägandens integritet och gärningarna var ägnade att allvarligt skada hennes självkänsla.”

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons