Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

SJ drar ner på trafiken

Coronaviruset (TT) • Publicerad 17 mars 2020
SJ ställer in vart fjärde tåg. Arkivbild.
SJ ställer in vart fjärde tåg. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

SJ reducerar trafiken på i princip alla linjer. Orsaken är dels minskat resande, dels att personal stannar hemma på grund av coronaviruset.

Enligt Expressen handlar det om vart fjärde tåg som ställs in.

Annons

– Personalläget är som det är nu, med ganska stor frånvaro till följd av sjukskrivningar och vab. Förskolor stänger och föräldrar måste vara hemma. Sjukfrånvaron har eskalerat och vi måste vidta åtgärder, säger Stephan Ray vid SJ:s pressjour till tidningen.

Resenärer hänvisas till sj.se för information om vilka tåg som rullar och inte.

"Trafiken kommer att glesas ut i princip på alla linjer, men på ett sätt så att resenärerna påverkas så lite som möjligt. Det innebär att SJ erbjuder resenären att åka med en annan avgång, men det kommer fortfarande erbjudas plats till alla som vill resa. Personalläget kan även komma att påverka servicen ombord på tågen", skriver SJ på sin webbplats.

Ordinarie regler för återbetalning och ombokning gäller.

– På vissa tåg kommer det märkas av väldigt lite. Exempelvis har vi 18 snabbtågsavgångar varje dag mellan Stockholm och Göteborg och där försvinner några stycken, säger Stephan Ray.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons