1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Medan du sov: Här är nattens händelser

Lugn natt lokalt, OS-hjälten lägger av och boende i Nya Zeeland bunkrar upp med vapen efter terrordådet. Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden.
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Det har varit en lugn lördagsnatt i Blekinge utan några stora nyhetshändelser.

Sverige

Den svenska skidskytten Fredrik Lindström avslutar sin karriär. Det meddelade OS-guldhjälten i SVT:s direktsändning på lördagskvällen.

– Jag har bestämt mig för att lägga av. Det var mitt sista mästerskapslopp i dag. Det är väl genomtänkt. Jag bestämde mig för två år sedan att ge mig själv chansen i två fina mästerskap i OS och ett hemma-VM där jag hämtade extra motivation, säger Lindström i SVT:s VM-magasin.

Det var i just OS 2018 som Lindström fick karriärens största höjdpunkt, när han körde sistasträckan i herrstafetten. När guldet skulle avgöras var han betydligt bättre på vallen än Norges Emil Hegle Svendsen och kunde därmed säkra ett svenskt OS-guld.

Sista tävlingen blir i norska Holmenkollen nästa helg, i samband med världscupavslutningen.

En kvinna i Stockholmsområdet har anmält att hon rånats på sin sportbil under lördagskvällen. Minst en person ska ha pressat ett tillhygge mot hennes rygg.

– Hon trodde det var en pistol och därför tog hon det synnerligen allvarligt, säger Ola Österling vid polisen till SVT Nyheter Stockholm.

Bilen försvann från platsen och är efterlyst. Enligt Aftonbladet så rör det sig om en sportbil av modellen Audi R8.

– Kvinnan mår efter omständigheterna bra. Hon förhörs av polis för att vi ska försöka få fram vad som kan ha föranlett detta, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl på polisen i Stockholm, till TT.

Händelsen rubriceras än så länge som grovt rån.

Världen

Vapenhandlare i Nya Zeeland upplever en försäljningsboom då människor verkar bunkra vapen efter signaler om skärpta vapenlagar, rapporterar Radio New Zealand.

Efter dåden i Christchurch i fredags, som hittills krävt 50 liv, sade premiärminister Jacinda Ardern att landets vapenlagar snart ska skärpas.

Den misstänkte skytten hade vapenlicens och köpte troligtvis sina vapen på lagligt vis, men verkar ha manipulerat dem för att göra mer skada.

Minst 42 personer har omkommit i samband med kraftiga översvämningar i östra Indonesien, uppger landets katastrofmyndighet.

Ytterligare över 20 personer har skadats allvarligt.

Sentai-området nära provinshuvudstaden Jayapura i Indonesiens östligaste provins Papua har sedan i lördags drabbats av kraftigt regn.