Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Många spanska barn ledsna under isoleringen

Spanien • Publicerad 21 maj 2020
Kompisarna Gala och Oliver umgås på distans i Barcelona i Spanien. Arkivbild från slutet av april.
Kompisarna Gala och Oliver umgås på distans i Barcelona i Spanien. Arkivbild från slutet av april.Foto: Emilio Morenatti/AP/TT

Närmare vart sjätte barn i Spanien har regelbundet känt sig ledset under coronakrisen. Barn från fattiga omständigheter har drabbats mer än andra, visar en undersökning från Rädda Barnen.

En av de strikta begränsningar som infördes i Spanien för att hindra spridningen av covid-19 var att barn tvingades stanna hemma i flera veckor. Under den tiden kunde många familjer tillbringa mer tid tillsammans, men 17 procent av barnen som deltog i Rädda Barnens i undersökning uppgav att de kände sig nedstämda ofta eller dagligen.

Annons

I de familjer som hade det svårast ekonomiskt hade 32,3 procent av barnen svårt att sova och 30,1 procent var rädda för sjukdomen, närmare en tredjedel fler än andra hushåll. De från fattigare bakgrund grät också mer, enligt undersökningen där fler än 1 800 barn och familjer intervjuats.

Närmare 28 000 människor har avlidit i sviterna av coronaviruset i Spanien.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons