Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lutande tornet i Pisa öppet igen

Italien • Publicerad 31 maj 2020
Lutande tornet i Pisa. Arkivbild.
Lutande tornet i Pisa. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Det lutande tornet i Pisa har öppnat igen efter nära tre månaders stängning på grund av coronapandemin, rapporterar den italienska nyhetsbyrån Ansa. Först ut att besöka det världsberömda tornet i lördags var en pappa och hans tioåriga dotter.

– Det är en viktig dag, för i och med öppnandet hjälper vi bygden att komma på fötter igen, säger Pierfrancesco Pacini, ordförande för Opera della Primaziale Pisana, som förvaltar tornet.

Annons

Tornet kommer att släppa in max 15 personer åt gången, och varje besökare måste bära en sändare som ger ifrån sig ett ljud om hen inte håller en meters avstånd till andra besökare.

Italien är ett av de länder i världen som drabbats hårdast av coronapandemin, med drygt 230 000 bekräftade fall och över 33 000 döda.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons