Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lärare kritiska mot bristande smittskydd

Coronaviruset • Publicerad 27 maj 2020
Flera grundskolelärare är missnöjda med hur deras arbetsgivare har hanterat coronapandemin. Arkivbild.
Flera grundskolelärare är missnöjda med hur deras arbetsgivare har hanterat coronapandemin. Arkivbild.Foto: Jessica Gow / TT

Trängsel i klassrum och brist på handsprit. Det är två exempel på händelser som lärare vittnar om i en undersökning från Lärarnas riksförbund. Enligt enkäten anser var tredje grundskolelärare att deras arbetsgivare inte vidtagit nödvändiga åtgärder för att skydda riskgrupperna i skolan, rapporterar Dagens Nyheter.

– Vissa saker blir i princip omöjliga att efterleva om man inte till exempel delar upp klasser. Man kan också möblera annorlunda eller se över hur man rör sig i skolan så man inte behöver vara så många på samma ställe samtidigt, säger Åsa Fahlén, ordförande för Lärarnas riksförbund, till DN.

1 000 lärare har fått svara på hur de ser på arbetsgivarnas samt regeringens agerande under coronapandemin. Dessa lärare ingår i en utvald panel som består av medlemmar I Lärarnas riksförbund.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons