Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lägsta dödstalen på länge i Spanien

Spanien rapporterar 268 döda i sviterna av coronaviruset det senaste dygnet. Siffran är den lägsta på nästan sex veckor.
Det är femte dagen i rad som antalet nya dödsfall för ett dygn i landet legat runt 300.
Spanien • Publicerad 30 april 2020
Spanien redovisar det lägsta antalet döda i landet på närmare sex veckor. Arkivbild.
Spanien redovisar det lägsta antalet döda i landet på närmare sex veckor. Arkivbild.Foto: Emilio Morenatti/AP/TT

Sammanlagt har över 24 500 människor rapporterats döda i Spanien. Antalet sjukdomsfall är över 213 000, enligt hälsodepartementets siffror.

Sedan i mitten av mars har landets invånare levt med en av världens mest omfattande nedstängningar på grund av coronapandemin, och bara vuxna har fått gå hemifrån för att köpa mat, medicin eller att promenera sin hund.

Annons

Tidigare i veckan meddelade premiärminister Pedro Sánchez att landets nedstängning ska fasas ut i fyra steg fram till i slutet av juni. Den första fasen, där småbutiker, hotell, restauranger och religiösa platser får hålla begränsat öppet om människor håller avstånd, är tänkt att pågå till den 11 maj.

I söndags fick spanska barn lämna sina hem för första gången på sex veckor. Den 2 maj ska resten av befolkningen få gå ut på korta promenader eller för att träna.

Den högsta dödssiffran meddelades den 2 april, då 950 människor rapporterades döda på ett dygn. Experter tror att det kan ha varit kulmen, då antalet sedan dess gått ned betydligt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons