Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kommuntopp lämnar uppdrag efter sexköp

Kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka Hans Forsberg (M) lämnar alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Under helgen har han accepterat ett strafföreläggande för köp av sexuell tjänst, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.
Politik • Publicerad 24 maj 2020
Hans Forsberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka, avgår med omedelbar verkan efter att ha köpt sex. Arkivbild.
Hans Forsberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka, avgår med omedelbar verkan efter att ha köpt sex. Arkivbild.Foto: Owe Nilsson/TT

– Hans har gjort en olycklig grej under helgen som vi som parti givetvis inte kan acceptera. Med anledning av det lämnar Hans nu sina uppdrag, säger Mikaela Waltersson (M), förbundsordförande Hallandsmoderaterna, till TT.

Hans Forsberg har varit kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka i drygt fem år.

Annons

– Jag tycker det är sorgligt och tråkigt att vi har hamnat i den här situationen. Hans agerande är förkastligt och det står inte för någon av de värdegrunder som vi som parti har. Jag tycker också att han har tagit sitt ansvar i dag och meddelat mig vad som har hänt och lämnat sina uppdrag.

Forsberg skriver en kommentar i pressmeddelandet:

"Efter det som hänt har jag inte längre förtroende i partiet och är beredd att ta konsekvenserna. Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag."

Nu kommer partiet att ta fram en efterträdare.

– Det kommer att ta några veckor innan partiet landar i frågan, säger Mikaela Waltersson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons