Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Iran fortsätter öppna samhället

Iran • Publicerad 23 maj 2020
Irans president Hassan Rohani. Arkivbild.
Irans president Hassan Rohani. Arkivbild.Foto: Den iranska presidentens kansli/AP/TT

Iran drabbades hårt av coronapandemin och stora delar av samhället stängdes i mars. Nu fortsätter landet att lätta på restriktionerna.

Museer och historiska platser öppnar på söndagen, säger president Hassan Rohani i statlig television.

Annons

Under måndagen kommer religiösa helgedomar att öppna. Besökare måste hålla avståndet till varandra, använda munskydd samt ta med egna bönemattor, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Isna.

Helgedomarna kommer att vara öppna sex timmar om dagen.

Rohani säger även att alla statsanställda som har arbetat hemifrån ska återgå till sina arbetsplatser lördagen den 30 maj.

Sedan tidigare har moskéer öppnats. I förra veckan meddelade Rohani att restauranger skulle öppna efter ramadan och att universiteten slår upp dörrarna igen den 6 juni.

Enligt den senaste officiella statistiken har 7 359 dödsfall med koppling till corona registrerats i Iran och närmare 135 000 personer har smittats. Oppositionella grupper har uppgivit betydligt högre dödssiffror.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons