Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Friades för mord på kvinna – dom överklagas

Brott • Publicerad 25 maj 2020
Polisens tekniker på platsen där kvinnan hittades död i stadsdelen Hjärsta i Örebro i maj 2018. Arkivbild.
Polisens tekniker på platsen där kvinnan hittades död i stadsdelen Hjärsta i Örebro i maj 2018. Arkivbild.Foto: Niklas Lindahl / TT

Åklagaren har överklagat den friande domen mot en man som åtalades misstänkt för att ha mördat en kvinna i Örebro i maj 2018.

En kvinna anmäldes försvunnen i Örebro i maj 2018 och fyra dagar senare hittades hon död.

Annons

En man i 40-årsåldern förekom tidigt i utredningen som misstänkt. Han häktades i juni 2018 men släpptes efter en vecka. Drygt ett år senare greps och häktades han igen. Efter att rättegången avslutats försattes han dock åter på fri fot.

Örebro tingsrätt meddelade den friande domen den 6 maj. Tingsrätten skrev i domen att det fanns flera luckor i den bevisning som åklagaren presenterade som skulle knyta den nu friade mannen till den plats där kvinnan dödades.

I överklagandet yrkar kammaråklagare Åsa Hiding på att hovrätten ska fälla mannen för mord och att påföljden ska bli fängelse på livstid eller i 18 år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons