Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fortsatt nätundervisning vid USA-universitet

USA:s största universitetssystem har beslutat att förlägga merparten av höstterminens undervisning på nätet. Detta eftersom man fruktar en ny våg av coronavirusspridning.
USA • Publicerad 16 maj 2020
California State University i Los Angeles. Arkivbild.
California State University i Los Angeles. Arkivbild.Foto: Damian Dovarganes/AP/TT

California State University (Cal State), med 482 000 studenter, har normalt undervisning på 23 olika campus i delstaten Kalifornien.

Den 17 mars förflyttades det mesta av undervisningen vid Cal Sate till nätet. De studenter som hade möjlighet att stanna hemma uppmanades att göra så, men de som inte hade något annat alternativ tilläts att komma till universitetsområdena. Distansundervisningen planeras nu att hålla på hela höstterminen. Enheten Cal Maritime, som undervisar sina studenter ombord på ett fartyg, är ett av undantagen.

Annons

– Detta är ett beslut som kanslern och campusansvariga har kommit fram till och som vi anser är det bästa för våra studenter och våra anställda, säger Cal States talesperson Mike Uhlenkamp.

Fler andra högskolor och universitet i USA överväger liknande åtgärder. De besluten väntas komma under sommaren.

Under det senaste dygnet har ytterligare 1 680 personer i USA avlidit i sviterna av covid-19, enligt Johns Hopkins-universitetet. Totalt har virusspridningen krävt över 87 500 personers liv i landet och minst 1,4 miljoner har bekräftats smittade.

För att begränsa smittspridningen har skolor och företag stängts över hela USA. Vita hustes smittskyddsexpert, Anthony Fauci, har varnat för att en andra våg av smittspridning är trolig under hösten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons