Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fortsatt dystert i Kinas ekonomi

Ekonomi • Publicerad 31 maj 2020
Många fabriker har startat upp igen, men ekonomin går ändå trögt. Arkivbild.
Många fabriker har startat upp igen, men ekonomin går ändå trögt. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Kinas fabriker har startat upp igen efter att karantänen lyfts i landet, men coronavirusets spridning i viktiga utländska marknader sinkar landets försök att åter få ekonomin på fötter.

Inköpschefsindex (PMI), en viktig måttstock för aktiviteten i Kinas fabriker, sjönk något i maj, visar preliminära siffror – från 50,8 i april till 50,6.

Annons

Två månader tidigare, i mars, låg samma siffra på 52 enligt den nationella statistikbyrån. Men det ligger fortfarande över den viktiga siffran 50, vilket anses tyda på tillväxt.

– Den epidemiska situationen och den ekonomiska situationen globalt förblir allvarlig och komplex. Efterfrågan på utländska marknader krymper fortfarande, säger Zhao Qinghe, seniorstatistiker på den nationella statistikbyrån.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons