Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Forskare fick rakblad i hotbrev

Brott • Publicerad 25 maj 2020
Ett rakblad hade tejpats fast i ett brev som en forskare i Lund fick hem till sin brevlåda. Arkivbild.
Ett rakblad hade tejpats fast i ett brev som en forskare i Lund fick hem till sin brevlåda. Arkivbild.Foto: STEFAN GUSTAVSSON / SvD / TT

"Här kommer en sylvass varning", stod det i hotbrevet till en forskare i Lund som har ett arbete med koppling till djurförsök. Ett rakblad var fasttejpat i brevets övre del för att den som öppnade skulle skära sig. En annan forskare i Lund har fått brev till sin hemadress med ett uttryckligt dödshot. Båda hotbreven har undertecknats "mvh djuren", rapporterar Sydsvenskan.

En tredje forskare har fått en dekal uppsatt i närheten av sin bostad där det står att organisationen Djurfront "bevakar området". Tidningen har varit i kontakt med en företrädare för organisationen som i ett mejl uppger att en kampanj nu pågår mot djurförsök på Lunds universitet.

Annons

”Vi uppmanar och stöttar alla former av direkta aktioner i kampen för djurens frigörelse och ger även nu vårt fulla stöd till den/de individer som gjort detta”, skriver talespersonen till tidningen.

Hoten har polisanmälts.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons