Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Coronaviruset har nått Småland

Det första svenska fallet av det nya coronaviruset har bekräftats vid sjukhuset i Jönköping, uppger Folkhälsomyndigheten.
Jönköping • Publicerad 31 januari 2020
Foto: Johan Nilsson / TT

Ett första fall av det nya coronaviruset har bekräftats i Sverige. Den smittade kvinnan landade i Sverige den 24 januari efter att ha besökt det drabbade området i Wuhan i Kina. Då var hon symptomfri enligt Folkhälsomyndigheten.

Senare fick hon hosta och kontaktade vården.

Annons

Kvinnan hålls nu isolerad på infektionskliniken på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Hon är inte allvarligt sjuk enligt myndigheten.

Folkhälsomyndigheten har genomfört ett 20-tal analyser av prover från personer med luftvägssymtom som har vistats i drabbade områden i Kina.

"Det är viktigt att komma ihåg att enstaka fall inte är samma sak som att vi har en smittspridning i Sverige. Den risken bedömer vi för närvarande som mycket låg utifrån erfarenheter från andra länder", skriver Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons