Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Britter tar nya steg mot öppet samhälle

Storbritannien • Publicerad 25 maj 2020
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson aviserar nya steg i öppnandet av landet på grund av coronapandemin. Bild från söndagen.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson aviserar nya steg i öppnandet av landet på grund av coronapandemin. Bild från söndagen.Foto: Andrew Parsons/AP/TT

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson aviserar nya steg mot öppnandet av det brittiska samhället efter coronastängningen.

Från den 1 juni ska utomhusmarknader och bilsalonger öppna igen liksom skolorna för de yngre barnen.

Annons

Den 15 juni ska tusentals butiker och köpcenter kunna öppna igen, om utvecklingen fortsätter åt rätt håll. Då ska även de äldsta eleverna kunna återvända till sina skolor.

– På grund av de framsteg vi har gjort, så kan jag med tillförsikt varsko det brittiska folket om de förändringar vi tänker genomföra när vi fortsätter till steg två, säger Johnson på måndagens pressträff.

Med 36 914 döda i covid-19, 121 fler det senaste dygnet, är Storbritannien ett av de värst drabbade länderna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons