Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Åklagare vill pröva knarkkrögarnas fall i Högsta domstolen

Knarkkrögarnas dom i hovrätten räcker inte för åklagaren. Han vill att fallet ska prövas i Högsta domstolen och att de tilltalade då ska dömas till flera grova brott. Nu är det upp till Riksåklagaren att besluta om en HD-prövning.
Blekinge • Publicerad 19 november 2019
Foto: Sofia Tanaka / TT / TT

Efter att tingsrättens dom föll mot knarkkrögarna överklagade åklagaren domen eftersom han menade att straffen borde skärpas. Fallet prövades därefter i hovrätten som förlängdes fängelsestraffet för en av de åtalade. Åklagaren Thomas Forsberg nöjer sig däremot inte där. Han menar att både tingsrätten och hovrätten har dömt de tilltalade till ett enda stort brott, men att det borde dömas till flera synnerligen grova brott.

Nu vill åklagaren att fallet ska prövas i Högsta domstolen. Åklagarens begäran har ställts till ett utvecklingscentrum, men det slutgiltiga beslutet om fallet ska prövas i HD tas av Riksåklagaren.

Annons

Åklagaren nämner bland annat i sin begäran att 14 års fängelse för en av männen ”inte är i överkant”. Han menar även att en dom i HD kan tydliggöra reglerna för när flera brott räknas som ett och när de inte gör det.

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons