Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ny roman av Knausgård i höst

Litteratur • Publicerad 18 maj 2020
Karl Ove Knausgård släpper romanen "Morgenstjernen" i höst. Arkivbild.
Karl Ove Knausgård släpper romanen "Morgenstjernen" i höst. Arkivbild.Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Karl Ove Knausgård kommer med en ny roman i höst. "Morgenstjernen" handlar om en professor i litteraturvetenskap, Arne, som tillsammans med konstnären Tove och deras barn tillbringar semestern på Sørlandet.

I en stuga i närheten bor deras vän, dragdrivaren Egil. Även en präst, en journalist och en sjuksköterska dyker upp, liksom en enorm stjärna som inte ens astronomerna kan förklara, uppger det norska förlaget Oktober i ett pressmeddelande. Historien berättas utifrån flera av huvudpersonerna, vilket är nytt för Knausgård.

Annons

"Det är också komplicerat: verkligheten för en som tror på Gud är helt annorlunda än för en som inte tror på Gud" säger Knausgård och berättar att han försökt spela ut de olika verklighetsuppfattningarna mot varandra.

Romanen kommer den 18 oktober.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons